Meerijdplankjes & meerijdstoeltjes

Een meerijdplankje is een geweldige manier om je kind te helpen mobieler te worden. Niet alleen biedt het een veilige plek voor je kind om op te rijden, maar het kan ook helpen bij de ontwikkeling van evenwicht en coördinatie.

Maar omdat het opvoeden en onderhouden van kinderen al genoeg kost, helpen wij je graag met het uitzoeken van een meerijdplankje. Zo kun je besparen door gebruik te maken van de verschillende kortingen en acties. Ook wil je natuurlijk weten wat er allemaal beschikbaar is, dit en meer lees je allemaal op deze pagina!

Universele meerijdplankjes

Universele meerijdplankjes zijn een geweldig accessoire voor op reis met een baby of jong kind. Ze bieden een stabiele ondergrond voor het kind om op te rijden, terwijl je ook je handen vrij hebt om de kinderwagen of buggy te duwen. Er zijn verschillende plankjes op de markt, en ze kunnen gebruikt worden met verschillende kinderwagens.

Een van de populairste universele meerijdplankjes is het Bugaboo Universal Ride-Along Board. Deze plank is ontworpen om op de meeste Bugaboo kinderwagens te passen, en heeft een stevige constructie en een antislip oppervlak. Het Bugaboo Universal Ride-Along Board is ook gemakkelijk te bevestigen en te verwijderen op andere kinderwagens en buggy’s.

Als je op zoek bent naar een universeel meerijdplankje dat op een groot aantal kinderwagens en buggy’s past, dan kun je een keuze maken uit onderstaande plankjes. Deze zijn over het algemeen gemaakt van lichtgewicht materialen, en zijn op te vouwen om daarna gemakkelijk op te bergen en te vervoeren.

[ Binnenkort beschikbaar ]

Verschilende merken meerijdplankjes

Er zijn verschillende merken meerijdplankjes op de markt, wat het moeilijk kan maken om te beslissen welke voor jou geschikt is. Enkele van de populairste merken zijn Joolz, Bugaboo, Mutsy en Bumprider.

Hieronder vind je een compleet overzicht van de beste merken op het gebied van meerijdplankjes:

 • Joolz
 • Bugaboo
 • Mutsy
 • Bumprider
 • Kidsriver
 • Easywalker
 • Dubatti
 • Lidl
 • Stokke
 • Bebecar

Meerijdplank met zitje – meerijdstoeltje

Een meerijdplankje met zitje, ook bekend als meerijdstoeltje voor wandelwagens, is een geweldige manier om je peuter of jonge kind in de buurt te houden terwijl je op pad bent. Dit type plank wordt veilig bevestigd aan de achterkant van de meeste standaard kinderwagens en biedt een veilige en comfortabele plaats voor je kind om te zitten. Het is perfect voor wandelingen in het park, uitstapjes naar de supermarkt, of elke andere activiteit waarbij je onderweg moet zijn.

Buggy met meerijdplankje

Als het gaat om babyspullen, is een van de belangrijkste beslissingen waar ouders voor staan welk type buggy ze moeten kopen. Er zijn zoveel verschillende soorten en opties beschikbaar dat het moeilijk kan zijn om te weten waar je moet beginnen. Als je een buggy zoekt die alles heeft, overweeg dan een buggy met meerijdplankje.

Een buggy met meerijdplankje is perfect voor ouders die het hele pakket willen, inclusief een meerijdplankje voor hun kind. Dit type buggy is geweldig voor gezinnen met meerdere kinderen, omdat er kinderen van verschillende leeftijden in passen. Het meerijdplankje kan gebruikt worden door peuters die te groot zijn voor een traditioneel autostoeltje, maar nog niet klaar zijn om zelfstandig lange afstanden te lopen.

Een buggy met meerijdplankje is ook perfect voor ouders die graag met hun kinderen wandelen of trektochten maken. Het meerijdplankje biedt extra stabiliteit en steun, waardoor je kind je gemakkelijker kan bijhouden. Bovendien zal je kind het geweldig vinden om op het board te rijden en de beelden en geluiden van de wereld om zich heen in zich op te nemen.

Hieronder vind je een overzicht aan buggy’s met meerijdplankje:

[ Binnenkort beschikbaar ]

Kinderwagen met meerijdplankje

Een kinderwagen met meerijdplankje is handig omdat het meerijdplankje er al op zit. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het kopen of apart in elkaar zetten ervan. Het meerijdplankje kan gebruikt worden voor zowel een baby als een peuter, waardoor het een veelzijdige optie is voor ouders.

Hieronder vind je een overzicht aan kinderwagens met meerijdplankje:

[ Binnenkort beschikbaar ]

Zelf een meerijdplankje maken

Je eigen meerijdplank maken is een leuk en gemakkelijk project dat in een paar uur klaar is. Je hebt dan niet alleen een nieuw board om op te rijden, maar je hebt ook de voldoening dat je het zelf hebt gemaakt. Het mooiste is dat je voor dit project geen speciale vaardigheden of gereedschap nodig hebt – alleen een paar basisbenodigdheden die je waarschijnlijk al in huis hebt. Dus pak je hout en maak je klaar om een meerijdplank te maken!

Benodigdheden

 • Een stuk multiplex of hardboard, minstens 1/2 inch dik
 • Een zaag
 • Verf of kit (optioneel)
 • Wielen (wielen), minstens 2 inch in diameter
 • L beugels
 • Bouten en moeren
 • Een boormachine
 • Een boor die iets groter is dan de diameter van je bouten

Instructies

 1. Zaag het triplex of hardboard in de gewenste maat en vorm. Als je verf of kit gebruikt, breng dat dan nu aan en laat het volledig drogen.
 2. Bevestig de wielen aan de onderkant van het bord met behulp van de L-beugels en bouten. Zorg dat de bouten goed vastzitten, zodat de wielen niet loskomen.
 3. Boor gaten door de plank waar de handvatten moeten komen. De gaten moeten iets groter zijn dan de diameter van je bouten.
 4. Bevestig de handgrepen aan de plank met bouten en moeren. Zorg er opnieuw voor dat de bouten goed vastzitten.
 5. Je meerijdplankje is nu klaar voor gebruik! Help je kind erop en houd de handvatten vast terwijl je hem of haar rond duwt. Pas op dat het board niet omvalt, en veel plezier!

Veelgestelde vragen over meerijdplankjes en stoeltjes

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over meerijdplankjes en meerijdstoeltjes. Zit je zelf nog met vragen, laat deze dan achter in de reacties en wie weet kunnen wij of andere bezoekers je helpen met het beantwoorden hiervan!

Welk meerijdplankje past op Joolz?

Het antwoord op de vraag is de Joolz Geo 2.

Welk meerijdplankje past op Mutsy Transit?

Voor de Mutsy Transit kun je kijken naar de Lascal buggyboard maxi of natuurlijk een universeel meerijdplankje!

Tot welke leeftijd kan een kind op een meerijdplankje?

Een kind kan op een meerijdplankje rijden tot de leeftijd van 12 jaar.

Welk meerijdplankje past op Mutsy Nio?

Je kunt hiervoor de Bebecar meerijdplankjes gebruiken, die horen te passen op de Mutsy Nio.

Welk meerijdplankje past op Maxi Cosi Mura?

Voor de Maxi Cosi Mura (eventueel de Mura 3) wordt de Buggyboard Maxi van Lascal aangeraden om te gebruiken.

Zoals je kunt zien zijn er velen met de vraag welke meerijdplankjes passen op de verschillende buggy’s en kinderwagens. Mocht je daar zelf nog vragen over hebben, of wellicht tips over welke er goed passen, laat dit dan even weten in de reacties hieronder!

Plaats een reactie