Kun je zwanger worden als je na de seks plast?

Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag. Plassen na de seks kan helpen om bacteriën uit je plasbuis te spoelen, maar het hoeft niet per se een zwangerschap te voorkomen. Als je een zwangerschap probeert te voorkomen, is het belangrijk om elke keer dat je seks hebt anticonceptie te gebruiken. Als je je zorgen maakt over een zwangerschap, kun je het beste met je zorgverlener praten.

Welke manieren zijn er om niet zwanger te worden?

Er zijn veel manieren om te voorkomen dat je zwanger wordt. Eén manier is om anticonceptie te gebruiken. Een andere manier is je te onthouden van seksuele gemeenschap.

Wat zijn anticonceptiemiddelen

Er zijn vele soorten voorbehoedsmiddelen, waaronder condooms, anticonceptiepillen en spiraaltjes. Elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om je opties met een zorgverlener te bespreken om de voor jou beste methode te vinden.

Condooms zijn het meest gebruikte voorbehoedsmiddel. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en zonder recept verkrijgbaar. Condooms zijn ook effectief in het voorkomen van SOA’s.

Anticonceptiepillen bevatten hormonen die zwangerschap voorkomen. Ze moeten elke dag worden ingenomen en kunnen bijwerkingen hebben, zoals gewichtstoename, stemmingswisselingen en hoofdpijn.

Kortom; wil je niet zwanger worden, zorg dan dat je óf geen seks hebt, óf anticonceptiemiddelen gebruikt!

Plaats een reactie