Traphekjes

Als je een baby hebt, vraag je je misschien af of je een traphekje moet installeren. Traphekjes zijn belangrijk voor de veiligheid, maar er zijn veel verschillende soorten traphekjes op de markt. Hoe weet je welke het beste is voor jouw huis? Dit artikel zal je helpen beslissen.

Het eerste wat je moet doen is de breedte van je trap opmeten. Je zult de maten moeten weten om de juiste maat traphekje te kunnen kopen. Er zijn veel verschillende maten traphekjes verkrijgbaar, dus je moet er een kunnen vinden die perfect op je trap past.

Zodra je de maten hebt, moet je beslissen welk type traphekje je wilt. Er zijn twee hoofdtypen traphekjes: onder druk gemonteerde en op hardware gemonteerde hekjes. Onder druk gemonteerde hekjes zijn gemakkelijker te installeren, maar ze zijn niet zo stevig als hardware gemonteerde hekjes. Als je jonge kinderen hebt, kun je misschien beter kiezen voor een onder druk gemonteerd hekje, zodat het gemakkelijker te installeren is.

Als je oudere kinderen hebt, kun je misschien beter kiezen voor een poort met beslag. Op beslag gemonteerde poorten zijn moeilijker te installeren, maar ze zijn veel steviger. Deze optie is beter voor huizen met kleine kinderen die over het hek zouden kunnen proberen te klimmen.

Traphekje zonder boren

Een traphekje kan zonder boren worden geïnstalleerd, met behulp van een trekstang. Dit is een gemakkelijke manier om je kleintje veilig te houden terwijl ze leren navigeren op de trap.

Je zult tenminste nodig hebben:

 • Een trekstang
 • Een schroevendraaier
 • Een waterpas
 • Meetlint

Hieronder vind je enkele traphekjes die je online kunt kopen, waarbij je niet hoeft te boren.

[ Komt binnenkort, nog even geduld! ]

Traphekjes in allerlei kleuren

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende kleuren traphekjes op de markt, dat het moeilijk kan zijn om te weten welke je voor je huis moet kiezen. Maar met een beetje onderzoek kun je de perfecte kleur vinden die bij je inrichting past en je kleintjes veilig houdt!

Enkele populaire kleuren voor traphekjes zijn zwart, wit, zilver en brons. Er zijn echter ook een aantal leuke en unieke kleuren beschikbaar, zoals roze, blauw, groen en zelfs meerkleurige opties. Dus wat je stijl ook is, je kunt een passend traphekje vinden!

Een ding om te overwegen bij het kiezen van een kleur traphekje is hoe goed het zal passen in de omgeving. Heb je bijvoorbeeld een lichtgekleurd huis met veel houtaccenten, dan zou een wit of lichtgekleurd traphekje geweldig staan. Als je interieur daarentegen een meer moderne of funky stijl heeft, kun je beter voor een felle of gedurfde kleur gaan, zoals roze of blauw.

Welke kleur je ook kiest, zorg ervoor dat je de recensies leest voordat je koopt om er zeker van te zijn dat het hekje van hoge kwaliteit is en zijn werk goed zal doen. En het belangrijkste is dat je het hekje altijd gebruikt volgens de instructies van de fabrikant!

Om je te helpen bij het kiezen, hebben we enkele traphekjes voor je op een rij gezet, zodat ook jij snel de kleur vindt die jij zoekt!

Zwarte traphekjes

Hieronder vind je enkele zwarte traphekjes:

[ Komt binnenkort, nog even geduld! ]

Witte traphekjes

Hieronder vind je enkele witte traphekjes:

[ Komt binnenkort, nog even geduld! ]

Houten traphekjes

Houten traphekjes zijn een geweldige manier om je kind veilig te houden terwijl het speelt of de trap op en af loopt. Ze zijn stevig en kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd, waardoor ze een geweldige optie zijn voor elk huis. Hieronder vind je enkele houten traphekjes:

[ Komt binnenkort, nog even geduld! ]

Oprolbare traphekjes

Een oprolbaar traphekje is een geweldige manier om je kind veilig te houden als het op de trap is. Ze kunnen gemakkelijk geopend en gesloten worden, en ze zijn perfect voor huizen met meerdere verdiepingen.

Enkele voordelen van een oprolbaar traphekje zijn:

 • Ze zijn gemakkelijk te installeren; de meeste hekjes zijn in enkele minuten te installeren zonder gereedschap.
 • Ze zijn verstelbaar; je kunt de breedte van het hek aanpassen aan je behoeften.
 • Ze zijn draagbaar; veel hekjes kunnen worden opgevouwen en opgeborgen als ze niet in gebruik zijn.
 • Ze zijn betaalbaar; de meeste hekjes kosten minder dan 50 euro.

Hieronder vind je enkele oprolbare traphekjes:

[ Komt binnenkort, nog even geduld! ]

Traphekje kopen

Heb je eenmaal besloten welk type traphekje je wilt, dan kun je begin rond te shoppen. Er zijn veel verschillende plaatsen die traphekjes verkopen. Je kunt ze vinden bij je plaatselijke woonwinkel of online. Als je aan het winkelen bent voor een traphekje, zorg er dan voor dat je prijzen vergelijkt, zodat je de best mogelijke deal krijgt.

Uiteraard willen wij je graag helpen met het uitzoeken van de beste traphekjes, vandaar dat wij hieronder een overzicht hebben gemaakt van de mogelijke traphekjes die je online kunt bestellen.

Beste traphekje

Als het gaat om het kindveilig maken van je huis, vraag je je misschien af wat de beste traphekjes zijn. Er zijn een paar factoren die je zult willen overwegen voordat je een aankoop doet. De prijs is altijd een overweging, maar er zijn ook andere dingen om over na te denken. Vergelijk onderstaande traphekjes zelf en vind de beste traphekjes voor bij jullie thuis!

[ Komt binnenkort, nog even geduld! ]

Bekijk de aanbiedingen

Aanbiedingen van traphekjes komen steeds vaker voor nu mensen zich steeds meer bewust worden van de gevaren die het hebben van een trap in huis met zich meebrengt. En aangezien het opvoeden van een kind al meer dan genoeg geld kost, wil je hier en daar soms liever even kijken of er ook een aanbieding te vinden is voor de traphekjes die jij graag wil. Wij helpen je graag met een overzicht van de mogelijkheden!

[ Komt binnenkort, nog even geduld! ]

Traphekje installeren

Als je het perfecte traphekje hebt gevonden, is het tijd om het te installeren. Installer het hek volgens de instructies van de fabrikant. Als je niet zeker weet hoe je dit moet doen, kun je altijd iemand inhuren om het voor je te doen.

Over het algemeen zijn de stappen voor het installeren als volgt:

 1. Bepaal waar je je traphekje wilt installeren. Meet de opening op en zorg ervoor dat het hekje dat je kiest de juiste maat heeft. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het hekje stabiel staat als het eenmaal geïnstalleerd is. De beste plaats om een traphekje te installeren is op een muur naast de trap. Als dit niet mogelijk is, installeer het dan zo dicht mogelijk bij de trap.
 2. Boor gaten in de muur waar je het hekje wilt installeren met een boormachine met een kruiskopboor. Zorg ervoor dat de boormachine waterpas staat bij het boren van deze gaten. Als je het niet prettig vindt om in je muur te boren, vraag dan een vakman om dit voor je te doen.
 3. Meet en markeer met een potlood waar de schroeven in het hek moeten komen. Wees nauwkeurig bij het markeren van deze plekken – ze moeten in lijn liggen met de gaten die in stap 2 zijn geboord.
 4. Gebruik een zaag om langs de markeringen van stap 3 te zagen. Zo ontstaan proefgaten voor de schroeven. Maak de uiteinden van deze nieuwe stukken vierkant voordat je verder gaat met de volgende stap
 5. Sla de vierkante uiteinden van elk van deze pas gezaagde stukken in de proefgaten van stap 4 tot ze gelijk liggen met het oppervlak van het hek
 6. Bevestig met een schroevendraaier elke kant van het hekje aan de muur met de schroeven die bij je traphekje zijn geleverd (of schroeven van vergelijkbare grootte). Zorg ervoor dat elke schroef strak tegen het hekje zit, zodat het na verloop van tijd niet wiebelt of losraakt.

Tot slot; Nu je een traphekje hebt, moet je het altijd gebruiken als je de trap op en af gaat. Dit zal je kinderen veilig houden en ongelukken helpen voorkomen.

Veelgestelde vragen over traphekjes

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over traphekjes. Zit je zelf nog met vragen, laat deze dan achter in de reacties en wie weet kunnen wij of andere bezoekers je helpen met het beantwoorden hiervan!

Wat zijn de beste traphekjes?

De beste traphekjes zijn die welke gemakkelijk geïnstalleerd kunnen worden en stevig op hun plaats passen. Let ook op de kwaliteit. En kijk op ons overzicht naar beste traphekjes die online beschikbaar zijn!

Zijn traphekjes noodzakelijk?

Er is niet één definitief antwoord op deze vraag. Sommige ouders vinden dat traphekjes essentieel zijn voor de veiligheid, terwijl anderen ze eerder hinderlijk vinden dan iets anders. Uiteindelijk komt de beslissing neer op wat voor jouw gezin het beste werkt. Als je het gevoel hebt dat je kind veilig is met een traphekje op zijn plaats, installeer er dan zeker een.

Hoe installeer ik een traphekje?

Installeer het hekje volgens de instructies van de fabrikant. Als je niet zeker weet hoe je dit moet doen, kun je altijd iemand inhuren om het voor je te doen.

Wat is het maximale gewicht voor een traphekje?

Het maximale gewicht voor een traphekje hangt af van het traphekje dat je installeert. Vaak staat dit wel omschreven bij de verkooppagina of op de doos van het geheel.

Hoe breed moet een traphekje zijn om vallen te voorkomen?

De breedte van het traphekje moet je natuurlijk van tevoren even vaststellen, voordat je er een koopt. Kijk goed naar de breedte van je trap en waar het kind de trap op of af kan en meet dit. Zo weet je precies hoe breed het moet zijn, om te voorkomen dat het kind er langs kan vallen.

Plaats een reactie