Kinderkamer verven? Kies de juiste kleuren/verf

Het is zover, jullie gaan aan de babykamer beginnen! Een ontzettend leuk project waar je je creativiteit helemaal op los kunt laten. Naast het kiezen van de juiste kleuren, zijn er nog zijn een aantal dingen om rekening mee te houden wanneer je de kamer van jullie toekomstige kleintje gaat verven. 

Creëer een kalme sfeer 

De kleur is één van de belangrijkste factoren in de uiteindelijke uitstraling van de babykamer. Met verf kun je dus een groot verschil maken. De babykamer zal een plek worden waar jij en je kindje veel tijd gaan doorbrengen. Het is dus fijn als jullie er tot rust kunnen komen. Kies daarom voor zachte kleuren. Denk aan pasteltinten of zachte, natuurlijke kleuren. Aardse tinten of zachtgroene kleuren zijn op dit moment populaire opties. Kies je kleuren in een matte uitvoering, zodat je kindje straks heerlijk rustig kan slapen. Matte verf oogt heel kalm doordat het geen licht weerspiegelt. Kies je voor glansverf en felle kleuren, dan bestaat de kans dat je kindje overprikkelt raakt en hierdoor minder fijn kan slapen. 

De invloed van kleur op kinderen

Je wilt natuurlijk dat de kamer er mooi uitziet en de keuzes zijn enorm. Maar, heb je er wel eens bij stilgestaan dat kleuren ook een effect op de gemoedstoestand kunnen hebben? Zo roepen warme kleurtinten een gevoel van comfort en geluk op, terwijl koele kleurtinten een meer kalmerend effect hebben. Een blauwtint op de wanden kan dankzij het kalmerende effect helpen bij kindjes die niet goed kunnen slapen. En van een goed doorslapend kindje wordt iedereen uiteindelijk blijer!

Een veilige keuze maken

Naast de juiste kleurtinten, is het natuurlijk heel belangrijk dat de verf die je gebruikt veilig is voor gebruik in de kamer van je kindje. Bekijk daarom het etiket goed: als er veel gevarenaanduidingen op de pot staan weet je al dat het niet zo’n fijne keuze is. Kies een watergedragen verf zonder giftige stoffen. Let bijvoorbeeld op de hoeveelheid vluchtige organische stoffen (vaak aangeduid als v.o.s.), oftewel oplosmiddelen. Deze wil je het liefst vermijden. De matte verf van Moose Färg bevat geen schadelijke stoffen en heeft een zachte, zeer matte uitstraling. Wel zo prettig voor je baby, maar ook veilig voor jou om mee te werken tijdens je zwangerschap.

Plaats een reactie