Mag je koffie drinken tijdens zwangerschap en hoeveel?

Zwangere vrouwen moeten extra voorzichtig zijn met wat ze eten en drinken. Let tijdens je zwangerschap op het soort voedsel dat je eet en de hoeveelheid vloeistoffen die je drinkt. Drink veel water en vermijd cafeïne en alcohol. Deze kunnen allemaal een negatief effect hebben op je baby.

Gezond eten en drinken is belangrijk voor zwangere vrouwen. Zorg voor voldoende fruit en groenten, magere eiwitten en volle granen. En vermijd bewerkt voedsel en suikerhoudende dranken. Beperk ook de hoeveelheid vis die je eet tot 12 ons (340 gram) per week. Vermijd vis dat veel kwik bevat, zoals zwaardvis, haai en koningsmakreel.

Lichaamsbeweging is ook belangrijk voor zwangere vrouwen. Het kan je helpen fit te blijven tijdens de zwangerschap en het risico op complicaties te verminderen. Zwangere vrouwen moeten streven naar minstens 150 minuten matige aerobe activiteit per week. Maar als je voor de zwangerschap inactief was, begin dan langzaam en verhoog geleidelijk je activiteitsniveau.

Praat met je arts over eventuele zorgen die je hebt over dieet, lichaamsbeweging of andere veranderingen in je levensstijl tijdens de zwangerschap. En vergeet niet dat je niet alleen bent. Miljoenen vrouwen hebben elk jaar een gezonde zwangerschap.

Maar mag je koffie drinken tijdens zwangerschap en hoeveel?

Ja, je kunt koffie drinken tijdens de zwangerschap, maar je moet je beperken tot één of twee kopjes per dag. Te veel cafeïne kan schadelijk zijn voor je baby, dus het is belangrijk om binnen de aanbevolen grenzen te blijven.

Koffie is niet de enige drank die cafeïne bevat. Thee, frisdrank en energiedrankjes kunnen ook veel cafeïne bevatten. Kijk goed op de etiketten en vermijd de consumptie van te veel cafeïne tijdens de zwangerschap.

Als je graag koffie drinkt, hoef je dat niet helemaal op te geven tijdens de zwangerschap. Beperk je tot een of twee kopjes per dag en probeer cafeïnevrije koffie of thee te drinken in plaats van gewone varianten. Bespreek eventueel met je arts hoeveel cafeïne veilig is voor jou en je baby.

Plaats een reactie