De leukste gender reveal ideeën

Steeds meer aanstaande ouders kiezen voor een gender reveal in de maanden voor de geboorte van hun kind. Het is een Amerikaanse traditie, waarbij de aanstaande ouders vrienden en familie uit te nodigen om hen in één keer te kunnen vertellen wat het geslacht van de kleine wordt. Er zijn verschillende manieren waarop je zo’n gender reveal kunt organiseren. Verwar het overigens niet met een babyshower. Een babyshower wordt vaak door vriendinnen of familie van een aanstaand moeder georganiseerd. In dit artikel vind je een aantal leuke ideeën voor een gender reveal party. 

Geslacht bekend maken met een gevulde taart

Populair is het bekendmaken van het geslacht van het kind met een taart. De binnenzijde van de kaart heeft hierbij een blauwe of roze kleur. Je laat de verloskundige het geslacht van de baby op een kaart schrijven en stopt deze vervolgens in een gesloten envelop. Breng de kaart naar de lokale bakker, om de taart te laten bereiden. Door zelf niet naar het geslacht te kijken, is het ook voor de aanstaand ouders nog een verrassing! 

Kies voor een piñata bij een gender reveal 

Vergelijkbaar met de keuze voor een gevulde taart, is die voor een piñata. Je kent de piñata wellicht van de Zuid-Amerikaanse traditie, waarbij deze bij een verjaardag kapot moet worden geslagen. Dit doet de jarige met een blinddoek op. In het geval van een piñata bij een gender reveal party houd je de blinddoek af; je wilt voorkomen dat je familie eerder dan jij weet wat het geslacht van het kind is. Er zijn verschillende webshops waar je een piñata kunt bestellen. 

Ballon of een confettikanon 

Iets simpeler, maar minstens zo leuk als een taart of een piñata is de keuze voor een ballon of een confettikanon. De binnenzijde van de ballon bevat roze of blauwe confetti, waarbij het geslacht van het kind zichtbaar wordt bij het laten klappen van de ballon. Leg de naald alvast klaar! Het confettikanon toont het geslacht bij het draaien hiervan. Naast een confettikanon kan ook een rookkanon een idee zijn. Het voordeel daarvan is dat je niet met de confetti blijft zitten! Nadeel is dat je een rookkanon niet in huis kunt gebruiken, wat vervelend is bij slecht weer. 

Andere leuke ideeën voor een gender reveal party 

De meest populaire ideeën voor een gender reveal party zijn reeds gedeeld. Je kunt echter uit nog veel meer opties kiezen. Denk bijvoorbeeld ook aan een echo bij je thuis! Dit is een relatief dure optie, maar kan ook erg leuk zijn. Of wat te denken van gevulde koeken, in plaats van een gevulde taart? Vergelijkbaar met het doorprikken van een ballon, is de keuze voor een kartonnen doos met ballonnen. Zodra je de doos opent zullen de ballonnen tevoorschijn komen, doordat deze gevuld worden met helium. 

Veelgestelde vragen over een gender reveal 

Ben je op zoek naar leuke ideeën voor een gender reveal party? In dit artikel hebben we de beste ideeën voor je op een rijtje gezet. Regelmatig stelt men er vragen over. Bekijk hieronder de meest gestelde vragen over ideeën voor een gender reveal.

Is een gender reveal gebruikelijk?

Tegenwoordig kiezen steeds meer aanstaand ouders voor een gender reveal, waarbij vrienden en familie worden uitgenodigd voor de bekendmaking van het geslacht van de baby.

Waar komt een gender reveal vandaan?

Van oorsprong komt de gender reveal party uit Amerika. Datzelfde geldt overigens voor de babymoon en de babyshower. Tegenwoordig is het heel normaal om dergelijke feestjes en reizen te organiseren in Nederland.

Wat zijn leuke gender reveal ideeën?

Je kunt een gevulde taart bestellen bij een gender reveal, maar bijvoorbeeld ook kiezen voor een ballon met gekleurde confetti, een rookkanon of zelfs een echo bij je thuis.

Wie organiseert een gender reveal bij een zwangerschap?

Waar de baby shower vaak georganiseerd wordt door de vriendinnen of familie van een zwangere vrouw, wordt de gender reveal door het stel zelf georganiseerd.

Weet ik het geslacht zelf al bij een gender reveal?

Je kunt ervoor kiezen het geslacht door de verloskundige op een kaart in een gesloten envelop te laten schrijven. Lever deze in bij de leverancier van de taart of ballon, zodat het geslacht ook voor jezelf een verrassing is.

Plaats een reactie