Wat zet of schrijf je op een geboortekaartje?

Is er onlangs iemand bevallen in je omgeving? In dat geval is het leuk deze te verrassen met een kaartje. Dat geldt in het bijzonder, wanneer de kersverse ouders je een geboortekaart hebben toegestuurd. Het kan best lastig zijn om te bepalen, wat je op zo’n kaartje zet. Kies je voor een klein rijmpje, of houd je het kort en krachtig? 

Andersom is het ook voor aanstaand ouders best lastig om het geboortekaartje van hun kind vorm te geven. Vaak wordt gekozen voor een combinatie van verschillende dieren, een klein versje en bijvoorbeeld het geboortegewicht en moment van de geboorte. In dit artikel lees je meer over een geschikte tekst voor op een (geboorte)kaartje. 

Kaartje sturen aan kersverse ouders 

Allereerst verschilt een geboortekaart die je de kersverse ouders stuurt van een kaart, die je hen zelf stuurt bij een verjaardag. Laat de stijl van het geboortekaartje aansluiten bij het kind. Kies bijvoorbeeld voor dieren, een mooie animatie of bijvoorbeeld een getekende trein met de naam van het kind. Het kaartje moet een zachte uitstraling hebben! Op het kaartje kun je verschillende teksten gebruiken. Voorbeelden waaraan je kunt denken: 

  •  “Gefeliciteerd met de geboorte van jullie kleine!” 
  •  “Alle geluk gewenst met en voor jullie kleine uk!” 
  • “Nieuw leven in jullie leven, wat een wonder. Veel geluk!” 

Het is leuk om een kaartje persoonlijk te maken. Noem bijvoorbeeld een mooie eigenschap van de ouders, waarvan je hoopt dat de kleine die zelf ook krijgt. Voor familieleden van de ouders geldt dat zij kunnen vermelden lang te hebben gewacht op hun neefje of nichtje. 

Tip: combineer de kaart die je de ouders van het pasgeboren kind stuurt met een klein presentje, wanneer je niet verwacht op korte termijn langs te gaan. Onder meer een boekje en een knuffel zijn leuke cadeaus, die altijd van pas zullen komen. 

Als ouders een geboortekaart samenstellen 

Zo lastig als het kan zijn voor vrienden en familie van de pasgeboren baby, zo lastig is het ook voor diens ouders om een leuke geboortekaart te ontwerpen. Tegenwoordig heb je de keuze uit honderden verschillende varianten. Nog origineler is het om de kaart helemaal zelf te ontwerpen! Verwerk bijvoorbeeld een broertje, zusje of een huisdier op de kaart. Veel ouders kiezen voor een klein versje op het geboortekaartje van de kleine. De één gaat hierbij voor een algemener versje, de ander betrekt het versje op het geloof. Soms wordt voor een klein stukje uit de bijbel gekozen bij het ontwerpen van een geboortekaart. 

Welke informatie op een geboortekaart verwerken 

Naast een leuk versje op de geboortekaart zijn er een aantal gegevens die hier niet op mogen ontbreken. We zetten ze voor je op een rijtje: 

  • De volledige naam van het kind; 
  • Het moment van de geboorte, inclusief het tijdstip; 
  • Lengte en gewicht van de pasgeboren baby; 
  • Contactgegevens van de ouders; 
  •  Rust- en bezoektijden voor mensen die langs willen komen. 

Veelgestelde vragen over tekst op geboortekaartje 

Het samenstellen van een geboortekaartje is best lastig. Bezoekers stellen er regelmatig vragen over. Bekijk hieronder het antwoord op de meest gestelde vragen.

Wat zet ik op een kaartje voor een pasgeboren baby?

Verwerk een klein versje of een gelukwens op de kaart die je een pasgeboren baby stuurt. Zorg dat de kaart een lieflijk, zachte uitstraling heeft.

Welke tekst gebruik ik op een geboortekaart van mijn kind?

Je kunt een versje, gedichtje of bijvoorbeeld een stukje songtekst op de geboortekaart van je kind verwerken. Sommige ouders kiezen voor een klein stukje uit de bijbel.

Waar vind ik inspiratie voor teksten op een geboortekaart?

Op internet is veel inspiratie te vinden voor de tekst die je op de geboortekaart van je eigen kind kunt plaatsen, of op een kaart die je ouders van een pasgeboren baby stuurt.

Is een klein versje leuk voor op een geboortekaartje?

Een klein versje kan een leuke toevoeging zijn aan een geboortekaartje. Datzelfde geldt voor een stukje songtekst of bijvoorbeeld een mooi gedichtje.

Welke informatie zet je op een geboortekaart?

Naast de naam van de baby, zet je normaliter ook diens gewicht en lengte op de kaart. Hetzelfde geldt voor het tijdstip waarop het kind geboren is, de geboortedag, de contactgegevens van de ouders en de rust- en bezoektijden.

Plaats een reactie